Доступність посилання

ТОП новини

Україна наразі не має наміру переглядати свою участь у миротворчих операціях в Косові


Про це заявив директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорєльцев, який у складі української делегації на чолі з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком вчора перебував у Косово.


Про це заявив директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорєльцев, який у складі української делегації на чолі з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком вчора перебував у Косові.

За його словами, ключовим елементом у позиції України щодо самопроголошеної держави є необхідність забезпечення миру та спокою в регіоні.

Водночас представник МЗС повідомив, що за наслідками останніх подій у Косові завтра відбудеться засідання РНБО.

Сьогодні Юрій Луценко, виступаючи у Верховній Раді, закликав парламент не відкликати українських миротворців з Косова. Він закликав депутатів не ухвалювати «політичних рішень, бо відступ наших бійців у цих умовах з Косові буде ганьбою для них, для МВС, для України».

Міністр наголосив, що Україна має виконувати взяті на себе зобов’язання як держава – засновник ООН.

Юрій Луценко також закликав Верховну Раду ухвалити рішення щодо надання миротворцям, які перебувають у Косові, статусу учасників бойових дій.

Напередодні під час сутички між противниками проголошення незалежності Косова та поліцейськими силами ООН у косовській Мітровиці загинув український миротворець, ще понад 20 – були поранені.

*********** Із загиблим – 26-річним старшим лейтенантом Ігорем Кіналем – прощались сьогодні на Львівщині та Тернопільщині.

Офіцер служив у Золочеві. У Косові він був заступником командира оперативного взводу спеціального миротворчого підрозділу МВС України.

Останню шану Ігореві Кіналю віддали у Золочеві його друзі. Тут відправили панахиду за загиблим.

Тіло офіцера, який був ще не одружений, перевезли у Тернопіль, де мешкають його батьки. Він знайшов вічний спочинок на місцевому цвинтарі.

Матеріали до теми:

• ООН звинуватила сербських політиків у причетності до організації масових заворушень у Косові, що призвели до загибелі українського миротворця • Український миротворець, поранений під час сутичок у місті Мітровиця в Косові, помер у лікарні • Косовську Мітровицю відвідають керівники МВС України і Польщі для з’ясування питань безпеки українських і польських поліцейських • Жителі Косовської Мітровиці кривавими протестами відзначили місяць від проголошення незалежності краю • У Косові обстріляли українських миротворців – 14 поранених, один у тяжкому стані • Щонайменше 25 поліцейських ООН, 8 миротворців НАТО і десятки сербів постраждали сьогодні внаслідок сутичок у північному косовській Мітровиці

XS
SM
MD
LG